A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. What does the following C#.NET code snippet will print?

int i = 0, j = 0; 

label:
    i++;
    j+=i;
if (i < 10)
{
    Console.Write(i +" ");
    goto label; 
}
a. Prints 1 to 9
b. Prints 0 to 8
c. Prints 2 to 8
d. Prints 2 to 9
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Prints 1 to 9

2. Which of the following is the correct output for the C#.NET program given below?

int i = 20 ;
for( ; ; )
{
    Console.Write(i + " "); 
    if (i >= -10)
        i -= 4; 
    else 
        break;
}
a. 20 16 12 84 0 -4 -8
b. 20 16 12 8 4 0
c. 20 16 12 8 4 0 -4 -8 -12
d. 16 12 8 4 0
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).20 16 12 8 4 0 -4 -8 -12

3. Which of the following statements is correct?
a. It is not possible to extend the if statement to handle multiple conditions using the else-if arrangement.
b. The switch statement can include any number of case instances with two case statements having the same value.
c. A jump statement such as a break is required after each case block excluding the last block if it is a default statement.
d. The if statement selects a statement for execution based on the value of a Boolean expression.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).The if statement selects a statement for execution based on the value of a Boolean expression.

4. What is the output of the C#.NET code snippet given below?


namespace CompSciBitsConsoleApplication
{
    public enum color
    { red, green, blue };
    
    class SampleProgram
    {
        static void Main (string[ ] args)
        {
            color c = color.blue;
            switch (c)
            {
                case color.red:
                    Console.WriteLine(color.red); 
                    break; 
                
                case color.green: 
                    Console.WriteLine(color.green); 
                    break; 
                
                case color.blue: 
                    Console.WriteLine(color.blue); 
                    break; 
            } 
        } 
    } 
}
a. red
b. blue
c. 0
d. 1
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).blue

5. Which of the following is the correct way to rewrite the following C#.NET code snippet given below?

int i = 0; 
do
{
    Console.WriteLine(i);
    i+ = 1; 
} while (i <= 10);


A. 
int i = 0; 
do
{
    Console.WriteLine(i);
} until (i <= 10);

B. 
int i;
for (i = 0; i <= 10 ; i++)
    Console.WriteLine(i);

C. 
int i = 0; 
while (i <= 11)
{
    Console.WriteLine(i);
    i += 1; 
}

D. 
int i = 0;
do while ( i <= 10)
{
    Console.WriteLine(i); 
    i += 1;
}
a. A
b. B
c. C
d. D
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).B

6. What will be the output of the C#.NET code snippet given below?

int val;
for (val = -5; val <= 5; val++)
{
    switch (val)
    {
        case 0:
            Console.Write ("CompSci"); 
            break;
    }
    
    if (val > 0)
        Console.Write ("B"); 
    else if (val < 0)
        Console.Write ("X");
}
a. XXXXXCompSci
b. CompSciBBBBB
c. XXXXXCompSciBBBBB
d. BBBBBCompSciXXXXX
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).XXXXXCompSciBBBBB

7. What will be the output of the C#.NET code snippet given below?

char ch = Convert.ToChar ('a' | 'b' | 'c'); 
switch (ch)
{
    case 'A': 
    case 'a':
    Console.WriteLine ("case A | case a");
    break;
    
    case 'B': 
    case 'b':
    Console.WriteLine ("case B | case b");
    break;
    
    case 'C':
    case 'c':
    case 'D':
    case 'd':
    Console.WriteLine ("case D | case d");
    break;
}
a. case A | case a
b. case B | case b
c. case D | case d
d. Compile Error
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).case D | case d

8. Which of the following is the incorrect form of Decision Control instruction?
a. if (Condition1)
{// Some statement}
b. if (Condition1) {// Some statement}
else {// Some statement}
c. if (Condition1) {// Some statement}
else {// Some statement}
else if ( Condition2){//Some statement}
d. if ( Condition1 ) {// Some statement}
else if ( Condition2 ) {// Some statement}
else {// Some statement}
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).if (Condition1) {// Some statement}
else {// Some statement}
else if ( Condition2){//Some statement}

9. Which of the following code snippets are the correct way to determine whether a is Odd or Even?
1.
int a;
String res; 
if (a % 2 == 0)
    res = "Even"; 
else 
    res = "Odd";

2.
int a; 
String res; 
if (a Mod 2 == 0) 
    res = "Even"; 
else
    res = "Odd";

3.
int a;
Console.WriteLine(a Mod 2 == 0 ? "Even": "Odd");

4.
int a; 
String res;
a % 2 == 0 ? res = "Even" : res = "Odd";
Console.WriteLine(res);
a. 1, 3
b. 1 Only
c. 2, 3
d. 4 Only
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).1 Only

10. Which of the following can be used to terminate a while loop and transfer control outside the loop?
1. exit while
2. continue
3. exit statement
4. break
5. goto
a. 1, 3
b. 2, 4
c. 3, 5
d. 4, 5
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).4, 5

Page 1 of 9