A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. Which of the following cannot further inspect the attribute that is once applied?
a. Linker
b. ASP.NET Runtime
c. Language compilers
d. CLR
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Linker

2. To apply an attribute to an Assembly, the correct way of implementation is?
a. [AssemblyInfo: AssemblyDescription (“Csharp”)].
b. [assembly: AssemblyDescription(“Csharp”)].
c. [AssemblyDescription(“Csharp”)].
d. (Assembly:AssemblyDescription(“Csharp”)].
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).[assembly: AssemblyDescription(“Csharp”)].

3. The correct method to pass parameter to an attribute is?
a. By name
b. By address
c. By value
d. By reference
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).By name

4. Which among the following is the correct form of applying an attribute?
a. <Serializable()>class sample
{

}
b. (Serializable())class sample
{

}
c. [Serializable()] class sample
{

}
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).[Serializable()] class sample
{

}

5. Which among the following cannot be a target for a custom attribute?
a. Enum
b. Event
c. Interface
d. Namespace
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Namespace

6. Select the correct statement about Attributes used in C#.NET?
a. The CLR can change the behaviour of the code depending on attributes applied to it
b. If a bugFixAttribute is to recieve three paramteres, then the BugFixAttribute class should implement a zero arguement constructor
c. To create a custom attribute we need to create a custom attribute structure and derive it from System.Attribute
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).The CLR can change the behaviour of the code depending on attributes applied to it

7. The correct way to apply the custom attribute called Employer which receives two arguements – name of the employee and employeeid is?
a. Custom attribute can be applied to an assembly
b. [assembly : Employer(“Ankit”,employeeid.one)].
c. [ Employer(“Ankit”, employeeid.second)] class employee
{
}
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

8. Which of the following is the correct statement about inspecting an attribute in C#.NET?
a. An attribute can be inspected at link time
b. An attribute can be inspected at design time
c. An attribute can be inspected at run time
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).An attribute can be inspected at link time

9. Attributes could be applied to
a. Method
b. Class
c. Assembly
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

10. The [Serializable()] attributes gets inspected at:
a. compile time
b. run time
c. design time
d. linking time
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).run time

Page 1 of 8