A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. What XML stands for?
a. Extra Marked Language
b. Extensible Markup Language
c. Extensible Marked Literal
d. Extra Markup Language
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Extensible Markup Language

2. Which component of JDOM Parser represents DOM tree?
a. Document
b. Element
c. Attribute
d. Text
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Document

3. Which of the following XPath expression selects attributes?
a. .
b. ..
c. @
d. //
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).@

4. When to use a SAX Parser?
a. You can process the XML document in a linear fashion from the top down.
b. You are processing a very large XML document whose DOM tree would consume too much memory.
c. The problem to be solved involves only part of the XML document
d. All of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above.

5. What DOM stands for?
a. Direct Object Model
b. Document Object Modeling
c. Document Object Model
d. Document Output Model
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Document Object Model

6. Which of the following is true about XML?
a. XML is technology independent. It can be used by any technology for data storage and transmission purpose.
b. XML uses simple text format. It is human readable and understandable.
c. Using XSD, DTD and XML structure can be validated easily.
d. All of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above.

7. Which of the following is true about XPath?
a. XPath is an official recommendation of the World Wide Web Consortium (W3C).
b. It defines a language to find information in an XML file.
c. Both of the above.
d. None of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Both of the above.

8. Which of the following XPath expression selects the parent of the current node?
a. .
b. ..
c. ./
d. //
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b)...

9. When to use a DOM Parser?
a. You need to know a lot about the structure of a document.
b. You need to move parts of the document around.
c. You need to use the information in the document more than once.
d. All of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above.

10. Which of the following statements is not true about XML Schemas:
a. They are used to define the content and structure of data.
b. They define a set of symbols and the relationships of those symbols.
c. They are themselves XML documents.
d. They have their own syntax.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).They have their own syntax.

Page 1 of 7