A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. Which of the following is true about Web services?
a. Web services are open standard (XML, SOAP, HTTP etc.) based Web applications.
b. Web services interact with other web applications for the purpose of exchanging data.
c. Web Services can convert your existing applications into Web-applications.
d. All of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above.

2. Which of the following is correct statement about Synchronicity?
a. Synchronicity refers to the binding of the client to the execution of the service.
b. In synchronous invocations, the client blocks and waits for the service to complete its operation before continuing.
c. Asynchronous operations allow a client to invoke a service and then execute other functions.
d. All of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above.

3. Which of the following role of web service architecture provides a central place where developers can publish new services or find existing ones?
a. Service Provider
b. Service Requestor
c. Service Registry
d. None of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Service Registry

4. How request is sent in XML-RPC?
a. Requests are encoded in XML and sent via HTTP POST.
b. Requests are encoded in XML and sent via HTTP GET.
c. Both of the above.
d. None of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Requests are encoded in XML and sent via HTTP POST.

5. Which of the following is correct about SOAP?
a. SOAP is an XML-based protocol for exchanging information between computers.
b. SOAP is a communication protocol.
c. SOAP is for communication between applications.
d. All of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above.

6. A script is a
a. Program or sequence of instructions that is interpreted or carried out by processor directly
b. Program or sequence of instruction that is interpreted or carried out by another program
c. Program or sequence of instruction that is interpreted or carried out by web server only
d. None of above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Program or sequence of instruction that is interpreted or carried out by another program

7. When compared to the compiled program, scripts run
a. Faster
b. Slower
c. The execution speed is similar
d. Depend on the script
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Slower

8. Which of the following is a security issue with web services?
a. Confidentiality
b. Authentication
c. Network Security
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

9. Web-applications were developed in order to interact _____________ .
a. Different platforms
b. Server
c. Browsers
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Different platforms

10. Which of the following layer in Web Service Protocol Stack is responsible for describing the public interface to a specific web service?
a. Service Transport
b. XML Messaging
c. Service Description
d. Service Discovery
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Service Description

Page 1 of 18