A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. Visual Basic is a tool that allows you to develop application in __________
a. Real time
b. Graphical User Interface
c. Character User Interface
d. None Of These
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Graphical User Interface

2. _________ is used for finding out about objects, properties and methods.
a. Form layout window
b. Code editor window
c. Object browser
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Object browser

3. In Visual Basic, a variable name cannot be more than __________ characters.
a. 255
b. 300
c. 355
d. 400
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).255

4. ___________ function is used to return a copy of a string without leading spaces.
a. Rtrim
b. Ltrim
c. Trim
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Ltrim

5. The variables that does not change the value during execution of program is __________
a. Numeric
b. String
c. Constant
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Constant

6. ___________ is a method which moves the focus to the specified control or form.
a. Setfocus
b. Lostfocus
c. Gotfocus
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Setfocus

7. The function procedures are ___________ by default.
a. public
b. private
c. protected
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).public

8. __________ is a data type that can be used to declare a text of maximum 10 million characters.
a. Date
b. Ulong
c. Numeric
d. String
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).String

9. Variables are named storage locations in memory, the value of which does not change during program ___________
a. debug
b. design
c. execution
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).execution

10. In visual basic ______ is the extension to represent project file.
a. .frm
b. .vbp
c. .cls
d. .vb
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b)..vbp

Page 1 of 25