A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. In RDFS, type is a
a. literal
b. resource
c. class
d. property
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).property

2. In RDFS, FuncProp connects resource with
a. at most one value
b. at least one value
c. more then one value
d. at one or more value
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).at most one value

3. Formalization in formal language uses formulas that are also known as
a. statements
b. predicates
c. subjects
d. axioms
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).axioms

4. In RDF Schema, Type(subClassOf, Property) shows that subClassOf is a
a. superclass
b. subclass
c. property
d. predicate
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).property

5. Formal language used in RDF or RDFS is called
a. predicate variables
b. predicate constants
c. predicate logic
d. predicate statement
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).predicate logic

6. In RDF Schema, functional symbol for adding an element to list is
a. first(a)
b. cons(y, a)
c. nil
d. list(a)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).cons(y, a)

7. In RDF Schema, functional symbol for returning first element from list is
a. item(y, a)
b. rest(a)
c. first(a)
d. cons(y, a)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).first(a)

8. In RDF Schema, predicate logic is used with the
a. cardinality
b. equality
c. inequality
d. no cardinality
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).equality

9. In RDFS, reified statement are
a. classes
b. properties
c. literals
d. resources
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).resources

10. In RDF Schema, functional symbol returns true if element is in list is
a. cons(y, a)
b. nil
c. list(a)
d. item(y, a)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).item(y, a)

Page 1 of 53