A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

31. The best known example of a MAN is:
a. Ethernet
b. Cable Television
c. FDDI
d. IEEE  802.3
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Cable Television

32. Which of following file retrieval methods use hypermedia?
a. HTML
b. Veronica
c. WAIS
d. HTTP
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).HTTP

33. Which of following is an example of a client-server model?
a. DNS
b. FTP
c. TELNET
d. All the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All the above

34. SaaS is a popular term in the field of:
a. Data mining
b. Bioinformatics
c. Information Security
d. Cloud Computing
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Cloud Computing

35. Consider the following recursive Java function f that takes two long arguments and returns a float value.
Which of the following integers best approximates the value of f(2, 3)?
public static float f(long m, long n)
{
float result = (float) m/ (float) n;
if (m < 0 || n< 0)
return 0.0f;
else
result += f(m*2, n*3);
return result;
}
a. 3
b. 2
c. 0
d. 1
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).2

36. What does the following Java function perform? (Assume int occupies four bytes of storage)
public static int f(int a)
{   // Pre-conditions : a > 0 and no overflow/underflow occurs
    int b=0;
    for (int i=0; i<32; i++)
    {
        b = b<<1;
        b = b | (a & 1);
        a = a >>>1; // This is a logical shift
    }
    return b;
}
a. Returns the int that has the binary representation of integer a
b. Return the int that has the reversed binary representation of integer a
c. Return the int that represents the number of 1’s in the binary representation of integer a
d. Return the int that represents the number of 0’s in the binary representation of integer a
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Return the int that has the reversed binary representation of integer a

37. The definitions in an XML document are said to be .............. when the tagging system and definitions in the DTD are all in compliance.
a. well-formed
b. reasonable
c. valid
d. logical
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).valid

38. Consider the JavaScript Code. If M is the number of alert dialog boxes generated by this JavaScript code and D1, D2, ............, DM represents the content displayed in each of the M dialog boxes, then:
var y= “12”;
function f( ) {
var y = “6”;
alert (this.y);
function g( ) {alert (y); }
g( );
}
f( );
a. M=3; D1 displays “12”; D2 displays “6”; D3 displays “12”.
b. M=3; D1 displays “6”; D2 displays “12”; D3 displays “6”.
c. M=2; D1 displays “6”; D2 displays “12”.
d. M=2; D1 displays “12”; D2 displays “6”.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).M=2; D1 displays “12”; D2 displays “6”.

39. What is the output of the following JAVA program?
class simple
{
public static void main(String[ ] args)
{
simple obj = new simple( );
obj.start( );
}
void start( )
{
long [ ] P= {3, 4, 5};
long [ ] Q= method (P);
System.out.print (P[0] + P[1] + P[2]+”:”);
System.out.print (Q[0] + Q[1] + Q[2]);
}
long [ ] method (long [ ] R)
{
R [1]=7;
return R;
}
} //end of class
a. 12 : 15
b. 15 : 12
c. 12 : 12
d. 15 : 15
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).15 : 15

40. In Java, which of the following statements is/are True?

S1: The ‘final’ keyword applied to a class definition prevents the class from being extended through derivation.
S2: A class can only inherit one class but can implement multiple interfaces.
S3: Java permits a class to replace the implementation of a method that it has inherited. It is called method overloading.
a. S1 and S2 only
b. S1 and S3 only
c. S2 and S3 only
d. All of S1, S2 and S3
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).S1 and S2 only

Page 4 of 5