A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. Which of the following statements are true with reference to the way of describing XML data ?

(a) XML uses DTD to describe the data
(b) XML uses XSL to describe the data
(c) XML uses a description node to describe the data
a. (a) only
b. (b) only
c. (a) and (b)
d. (a) and (c)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).(a) and (c)

22. ............... tag is an extension to HTML that can enclose any number of Javascript statements.
a. < SCRIPT >
b. < BODY >
c. < HEAD >
d. < TITLE >
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).< SCRIPT >

23. The ............... language was originally designed as the Transformation Language for Style Sheet facility.
a. XSTL
b. XML
c. XQuery
d. XPath
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).XSTL

24. A method to provide secure transmission of email is called .................
a. TLS
b. SA
c. IPSec
d. PGP
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).PGP

25. HTML is defined using SGML – an ……………. standard, information processing-text and office systems (SGML) for text information processing.
a. ISO – 8878
b. ISO – 8879
c. ISO – 8880
d. ISO – 8881
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).ISO – 8879

26. BCC in the internet refers to
a. Black carbon copy
b. Blind carbon copy
c. Blank carbon copy
d. Beautiful carbon copy
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Blind carbon copy

27. To compare, overlay or cross analyze to maps in GIS
a. both maps must be in digital form
b. both maps must be at the same equivalent scale
c. both maps must be on the same coordinate system
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

28. Web Mining is not used in which of the following areas?
a. Information filtering
b. Crime fighting on the internet
c. Online transaction processing
d. Click stream analysis
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Crime fighting on the internet

29. What does the URL need to access documents?

I. Path name
II. Host name
III. DNS
IV. Retrieval method
V. Server port number
a. I, II, III
b. I, III, V
c. I, II, IV
d. III, IV, V
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).I, III, V

30. An example of a file extension is:
a. text
b. pict
c. mp3
d. web
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).mp3

Page 3 of 5