A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. In XML we can specify the frequency of an element by using the symbols :
a. + * !
b. # *!
c. + * ?
d. — B ?
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).+ * ?

12. In XML, DOCTYPE declaration specifies to include a reference to ___________ file.
a. Document type Definition
b. Document type declaration
c. Document transfer definition
d. Document type language
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Document type Definition

13. Which one of the following is not a Client-Server application?
a. Internet chat
b. Web browser
c. E-mail
d. Ping
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Ping

14. Match the following interfaces of Java.

Servlet package :

List-I                                                     List-II

a.Servlet Config                                 i.  Enables Servlets to log events

b. Servlet Context                               ii.  Read data from a client

c. Servlet Request                             iii. Write data to a client

d. Sendet Response                        iv. To get initialization parameters

Codes:
a       b       c       d
a. iii       iv       ii       i
b. iii       ii       iv       i
c. ii       ii       iv       i
d. iv       i       ii       iii
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).iv       i       ii       iii

15. The syntax of capturing events method for document object is
a. CaptureEvents()
b. CaptureEvents(Orgs eventType)
c. CaptureEvents(eventType)
d. CaptureEvents(eventVal)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).CaptureEvents(eventType)

16. Linking to another place in the same or another webpage require two A (Anchor) tags, the first with the attribute and the second with the attribute.
a. NAME & LINK
b. LINK & HREF
c. HREF & NAME
d. TARGET & VALUE
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).HREF & NAME

17. Given an image of size 1024 x 1024 pixels in which intensity of each pixel is an 8-bit quality. It requires of storage space if the image is not compressed.
a. one Terabyte
b. one Megabyte
c. 8 Megabytes
d. 8 Terabytes
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).one Megabyte

18. Java uses threads to enable the entire environment to be ................
a. Symmetric
b. Asymmetric
c. Synchronous
d. Asynchronous
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Asynchronous

19. Which of the following statements is not correct?
a. HTML is not screen precise formatting language
b. HTML does not specify a logic
c. DHTML is used for developing highly interactive web pages
d. HTML is a programming language
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).HTML is a programming language

20. Javascript and Java has similar name because .................... is/are true.

(a) Javascripts syntax is loosely based on Java’s syntax
(b) Javascript is stripped down version of Java
(c) Java and Javascript are originated from Island of Java
a. (a) only
b. (a), (b) and (c)
c. (a) and (b)
d. (a) and (c)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).(a) only

Page 2 of 5