A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. Which one is a collection of templates and rules ?
a. XML
b. CSS
c. DHTML
d. XSL
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).XSL

2. Match the following with respect to HTML tags and usage.

a. CITE                     1. Italic  representation
b. EM                       2. Represents output from programmes
c. VAR                     3. Represents to other source
d. SAMP                  4. Argument to a programme
 
Codes :
a b c d
a. 3 1 4 2
b. 2 3 1 4
c. 4 2 3 1
d. 1 3 4 1
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).3 1 4 2

3. Which is the protocol for performing RPCs between applications In a language and system independent way?
a. Hyper Text Tranmission Protocol (HTTP)
b. Simple Network Management Protocol (SNMP)
c. Simple Object Access Protocol (SOAP)
d. Simple Mail Transfer Protocol (SMTP)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Simple Object Access Protocol (SOAP)

4. The document that is used by XSLT to indicate, how to transform the elements of the XML document to another format is
a. HTML page
b. DOC type procedure
c. Style sheet
d. Stored procedure
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Style sheet

5. Debugger is a program that
a. allows to examine and modify the contents of registers
b. does not allow execution of a segment of program
c. allows to set breakpoints, execute a segment of program and display contents of register
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).allows to set breakpoints, execute a segment of program and display contents of register

6. The behavior of the document elements in XML can be defined by
a. Using document object
b. Registering appropriate event handlers
c. Using element object
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

7. Which method is called first by an applet program?
a. start()
b. run()
c. init()
d. begin()
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).init()

8. In Java, when we implement an interface method, it must be declared as :
a. Private
b. Protected
c. Public
d. Friend
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Public

9. The Servlet Response interface enables a servlet to formulate a response for a client using the method ___________.
a. void log(Exception e, String s)
b. void destroy()
c. int get ServerPort()
d. void set ContextType(String type)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).void set ContextType(String type)

10. Which one of the following is correct?
a. Java applets cannot be written in any programming language
b. An applet is not a small program
c. An applet can be run on its own
d. Applets are embedded in another applications
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Applets are embedded in another applications

Page 1 of 5