A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

31. State true or false: Executing programs at the client side is slower than executing programs on the server
a. True
b. False
c. May be
d. Can't say
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).False

32. The Java __________ specification defines an application programming interface for communication between the Web server and the application program.
a. Servlet
b. Server
c. Program
d. Randomize
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Servlet

33. The doGet() method in the example extracts values of the parameter’s type and number by using __________
a. request.getParameter()
b. request.setParameter()
c. responce.getParameter()
d. responce.getAttribute()
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).request.getParameter()

34. How many JDBC driver types does Sun define?
a. One
b. Two
c. Three
d. Four
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Four

35. Which JDBC driver Type(s) can be used in either applet or servlet code?
a. Both Type 1 and Type 2
b. Both Type 1 and Type 3
c. Both Type 3 and Type 4
d. Type 4 only
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Both Type 3 and Type 4

36. What MySQL property is used to create a surrogate key in MySQL?
a. UNIQUE
b. SEQUENCE
c. AUTO_INCREMENT
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).AUTO_INCREMENT

37. A JSP is transformed into a(n):
a. Java applet
b. Java servlet
c. Either 1 or 2 above
d. Neither 1 nor 2 above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Java servlet

38. Which JDBC driver Type(s) is(are) the JDBC-ODBC bridge?
a. Type 1
b. Type 2
c. Type 3
d. Type 4
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Type 1

39. What programming language(s) or scripting language(s) does Java Server Pages (JSP) support?
a. VBScript only
b. Jscript only
c. Java only
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Java only

40. What is bytecode?
a. Machine-specific code
b. Java code
c. Machine-independent code
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Machine-independent code

Page 4 of 5