A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. Which of the following programming languages is used to create programs like applets?
a. COBOL
b. BASIC
c. C Language
d. Java
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Java

22. The _______ specification defines an application programming interface for communication between the server and the application program
a. Java Servlet
b. JDBC
c. Java Applet
d. Java Swing
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Java Servlet

23. State true or false: Servlets are used to generate dynamic responses to HTTP requests.
a. True
b. False
c. May be
d. Can't say
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).True

24. Which of these functions is not a part of the servlet lifecycle
a. Checking if an instance of servlet exists or not
b. Invoking the service method of the servlet
c. Shutting down the servlet
d. Pausing the servlet for a given period of time.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Pausing the servlet for a given period of time.

25. Which of the following application servers do not provide built in support for servlets?
a. Tomcat server
b. Glassfish
c. JBoss
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).None of the mentioned

26. What is the full form of JSP?
a. Java servlet program
b. Java server pages
c. Java server pages
d. Java server program
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Java server pages

27. While using Javascript, the browser parses the HTML code into a tree like structure defined by a standard called ________
a. DOS
b. DOD
c. DOM
d. DON
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).DOM

28. Javascript is used to create dynamic webpages using technologies that are collectively called ________
a. Ajax
b. Thor
c. Dynamo
d. Achilles
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Ajax

29. What are scripting languages?
a. The programming languages that pre decide the web page content
b. The programming languages that are simpler and offer same protection
c. The programming languages that trade off simplicity for protection.
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).The programming languages that are simpler and offer same protection

30. What are client side scripting languages?
a. The languages designed to be executed on the client’s web browser
b. The languages designed to be executed on the server
c. The languages designed to reduce the amount of data costs incurred at the client end
d. The languages designed to be executed in multiple computers paralleled with each other
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).The languages designed to be executed on the client’s web browser

Page 3 of 5