A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. A piece of icon or image on a web page associated with another webpage is called
a. url
b. hyperlink
c. plugin
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).hyperlink

2. Dynamic web page
a. is same every time whenever it displays
b. generates on demand by a program or a request from browser
c. both (a) and (b)
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).generates on demand by a program or a request from browser

3. What is a web browser?
a. a program that can display a web page
b. a program used to view html documents
c. it enables user to access the resources of internet
d. all of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the mentioned

4. Common gateway interface is used to
a. generate executable files from web content by web server
b. generate web pages
c. stream videos
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).generate executable files from web content by web server

5. URL stands for
a. unique reference label
b. uniform reference label
c. uniform resource locator
d. unique resource locator
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).uniform resource locator

6. A web cookie is a small piece of data
a. sent from a website and stored in user’s web browser while a user is browsing a website
b. sent from user and stored in the server while a user is browsing a website
c. sent from root server to all servers
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).sent from a website and stored in user’s web browser while a user is browsing a website

7. Which one of the following is not used to generate dynamic web pages?
a. PHP
b. ASP.NET
c. JSP
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).none of the mentioned

8. An alternative of javascript on windows platform is
a. VBScript
b. ASP.NET
c. JSP
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).VBScript

9. What is document object model (DOM)?
a. convention for representing and interacting with objects in html documents
b. application programming interface
c. hierarchy of objects in ASP.NET
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).convention for representing and interacting with objects in html documents

10. AJAX stands for
a. asynchronous javascript and xml
b. advanced JSP and xml
c. asynchronous JSP and xml
d. advanced javascript and xml
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).asynchronous javascript and xml

Page 1 of 34