A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. The number of objects in a Web page which consists of 4 jpeg images and HTML text is ______
a. 4
b. 1
c. 5
d. 2
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).5

2. The default connection type used by HTTP is _____
a. Persistent
b. Non-persistent
c. Either a or b
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Persistent

3. The HTTP request message is sent in ____ part of three-way handshake.
a. First
b. Second
c. Third
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Third

4. The values GET, POST, HEAD etc are specified in ____ of HTTP message.
a. Request line
b. Header line
c. Status line
d. Entity body
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Request line

5. The HTTP response message leaves out the requested object when _____ method is used.
a. GET
b. POST
c. HEAD
d. PUT
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).HEAD

6. Find the oddly matched HTTP status codes.
a. 200 - OK
b. 400 - Bad Request
c. 301 - Moved permanently
d. 304 - Not Found
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).304 - Not Found

7. HTTP uses the services of _________ on well-known port 80.
a. UDP
b. IP
c. TCP
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).TCP

8. In HTTP, the first line in a request message is called a _______ line; the first line in the response message is called the ________ line.
a. request; response
b. response; request
c. response; status
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).none of the above

9. HTTP version 1.1 specifies a _________connection by default.
a. persistent
b. nonpersistent
c. both a and b
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).persistent

10. In HTTP, a _______ server is a computer that keeps copies of responses to recent requests.
a. regular
b. proxy
c. both a and b
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).proxy

Page 1 of 3