A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. HTML stands for?
a. Hyper Text Markup Language
b. High Text Markup Language
c. Hyper Tabular Markup Language
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Hyper Text Markup Language

2. Markup tags tell the web browser
a. How to organise the page
b. How to display the page
c. How to display message box on page
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).How to display the page

3. Which of the following attributes of text box control allow to limit the maximum character?
a. size
b. len
c. maxlength
d. all of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).maxlength

4. The attribute, which define the relationship between current document and HREF'ed URL is
a. REL
b. URL
c. REV
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).REL

5. Which of the following options is correct with regard to HTML?
a. It is a modelling language
b. It is a DTP language
c. It is a partial programming language
d. It is used to structure documents
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).It is used to structure documents

6. When trying to access a URL, the following message is displayed on the browser:
Server Error 403

What could be the reason for the message?
a. The requested HTML file is not available
b. The URL refers to a CGI script and the header of the script does not indicate where the interpreter is located
c. The path to the interpreter of the script file is invalid
d. The requested HTML file or CGI script has insufficient permission
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).The requested HTML file or CGI script has insufficient permission

7. HTML is considered as _________ language.
a. Higher Level Language
b. Markup Language
c. OOP Language
d. Programming Language
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Markup Language

8. HTML markup language is a set of Markup ___________.
a. Tags
b. Attributes
c. Groups
d. Sets
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Tags

9. A webpage displays a picture. What tag was used to display that picture?
a. picture
b. image
c. img
d. src
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).img

10. Which attribute is used to name an element uniquely?
a. class
b. id
c. dot
d. all of above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).id

Page 1 of 15