A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. A header in CGI script can specify 
a. Format of the document
b. New location of the document
c. a and b both
d. Start of the document
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Format of the document

2. Common gateway interface is used to
a. generate executable files from web content by web server
b. generate web pages
c. stream videos
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).generate executable files from web content by web server

3. In the context of Internet programming, what does CGI stand for ?
a. Crappy Graphics Interface
b. Computer Generated Images
c. Common Gateway Interface
d. Calculated Graphical Integration
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Common Gateway Interface

4. Which language must be used to provide CGI software ?
a. Shell Scripts
b. Perl
c. C/C++
d. Any of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Any of the above

5. What is extension of Common Gateway Interface Script ?
a. .cg
b. .cgi
c. .cgt
d. .cgl
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b)..cgi

6. What is CGI ?
a. a set of standards that define how information is exchanged between the web server and a custom script
b. a set of combined languages
c. a web framework
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).a set of standards that define how information is exchanged between the web server and a custom script

7. Common Gateway Interface (CGI) is which of the following?
a. An interface that accepts and returns data that may be written in SQL.
b. An interface that accepts and returns data that may be written in any language that produces an executable file.
c. A small program that executes within another application and is stored on the server.
d. A small program that executes within another application and is stored on the client.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).An interface that accepts and returns data that may be written in any language that produces an executable file.

8. The communication process is made up of various components. Which of the following is the actual physical product from the source?
a. Feedback
b. Filter
c. Channel
d. Message
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Message

9. What is the interface that allow web servers to talk to back end programs and scripts that can accept input and generate HTML pages in response?
a. interior gateway interface
b. common gateway interface
c. exterior gateway interface
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).common gateway interface

Page 1 of 1