A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. Which file contains settings for all .NET application types, such as Windows, Console, ClassLibrary, and Web applications?
a. Web.config
b. Machine.config
c. Global.asax
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Machine.config

2. Which programming model should you implement if you want to separate your server-side code from your client-side layout code in a Web page?
a. Single-file model
b. Code-behind model
c. Inline model
d. Client-server model
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Code-behind model

3. You want to make a configuration setting change that will affect only the current Web application. Which file will you change?
a. Global.asax
b. Web.config in the root of the Web application
c. Machine.config
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Web.config in the root of the Web application

4. Match the following List 1 with List 2:

a. Control ------------------ i. Controls the output caching policies of a page or user control.
b. MasterType ------------ ii. Page directive uses with user controls.
c. PreviousPageType ---- iii. Enables an ASP.NET page to work with a postback from another page in the application.
d. OutputCache ----------- iv. Associates a class name to a page to get references or members contained within the specified master page.
a. a-ii, b-i, c-iv, d-iii
b. a-ii, b-iv, c-i, d-iii
c. a-ii, b-i, c-iii, d-iv
d. a-ii, b-iv, c-iii, d-i
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).a-ii, b-iv, c-iii, d-i

5. Which of the following is not an ASP.NET page event?
a. Init
b. Load
c. Import
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Import

6. To implement a specified .NET Framework interface which directive is used?
a. @Register
b. @Control
c. @Reference
d. @Implements
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).@Implements

7. In ASP.NET application DLL files are stored in which folder?
a. App_Code
b. App_Data
c. Bin
d. App_LocalResources
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Bin

8. Match the following List 1 to List 2

a. App_Code ------------------------ i. Assembly Resource Files (.resx)
b. App_Data ------------------------ ii. .skin file, CSS files
c. App_Themes -------------------- iii. .mdf file, .mdb file
d. App_GlobalResources --------- iv. .wsdl files, typed datasets
a. a-iv, b-iii, c-ii, d-i
b. a-ii, b-iv, c-i, d-iii
c. a-ii, b-i, c-iii, d-iv
d. a-ii, b-iv, c-iii, d-i
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).a-iv, b-iii, c-ii, d-i

9. To create your application on a remote server which option you will choose in ASP.NET?
a. File System
b. FTP
c. HTTPS
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).FTP

10. Match the following List 1 to List 2

a. Web Form -------------------------- i. .ascx
b. Web User Control ---------------- ii. .asmx
c. Web Service ---------------------- iii. .aspx
a. a-iii, b-i, c-ii
b. a-ii , b-i, c-iii
c. a-i, b-ii, c-iii
d. none pf the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).a-iii, b-i, c-ii

Page 1 of 3