A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. Which interface you will use wrap an AJAX client control into a custom server control?
a. IScriptManager
b. IScriptControl
c. IScriptAJAX
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).IScriptManager

2. Which method is used to dynamically register client script from code?
a. Page.ClientScript.RegisterClientScriptBlock
b. RegisterScript
c. Page.ClientScript
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Page.ClientScript.RegisterClientScriptBlock

3. Which of the following is true ?

1. AJAX is a platform-independent technology
2. AJAX can work with web application
3. AJAX can only work with ASP.NET
4. AJAX is a platform-dependent technology
a. 1, 2
b. 1,2,3
c. 1,3,4
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).1, 2

4. Which control is required of every AJAX page to manage the JavaScript files sent to the client and the communication between client and server?
a. UpdatePanel
b. ScriptManager
c. AsyncPostBackTrigger
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).ScriptManager

5. Which control can be used to update only the portion of the page?
a. UpdatePanel
b. ScriptManager
c. AsyncPostBackTrigger
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).UpdatePanel

6. Which of the following technology is not used by Ajax?
a. JavaScript
b. XMLHttpRequest
c. Document Object Model
d. Flash
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Flash

7. How many types of triggers are present in update panel?
a. 2
b. 3
c. 4
d. 5
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).2

8. All of the following are controls of Ajax except
a. ScriptManager
b. ScriptManagerProxy
c. UpdateData
d. UpdatePanel
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).UpdateData

9. Match the following List 1 to List 2:

a. UpdatePanel ------------------ i. If Master Page contains a ScriptManager then content page will use this control.
b. UpdateProgress -------------- ii. ContentTemplate
c. Timer -------------------------- iii. ProgressTemplate
d. ScriptManagerProxy -------- iv. Tick Event
a. a - iii b - ii c - iv d - i
b. a - ii b - iii c - iv d - i
c. a - i b - ii c - iv d - iii
d. a - i b - ii c - iii d – iv
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).a - ii b - iii c - iv d - i

10. The UpdatePanel supports two types of triggers: AsyncPostBackTrigger and PostBackTrigger. Choose the correct option regarding working of these triggers.
a. AsyncPostBackTrigger causes an asynchronous (Ajax) postback.
b. PostBackTrigger causes a normal entire-page postback.
c. AsyncPostBackTrigger causes a normal entire-page postback.
d. Both a and b are correct
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Both a and b are correct

Page 1 of 2