A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. Commands inputted in command mode don’t appear on the terminal.
a. True
b. False
c. May be
d. Can't say
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).True

2. To clear the screen in vi editor, _____ is used.
a. ctrl-h
b. ctrl-l
c. ctrl-p
d. ctrl-v
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).ctrl-l

3. vi commands are not case sensitive.
a. True
b. False
c. May be
d. Can't say
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).False

4. While entering text in input mode the data is saved in _____.
a. buffer
b. disk
c. RAM
d. cache
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).buffer

5. To quit vi editor without saving the buffer we can use
a. :q
b. :c
c. :w
d. :q!
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).:q!

6. The first UNIX editor was ____
a. emacs
b. ex
c. ed
d. vi
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).ed

7. One of the most important features of vi editor is _______
a. available mostly across all UNIX platforms
b. easy to learn
c. latest editor
d. powerful than other editors
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).available mostly across all UNIX platforms

8. The “ed” text editor is no longer in use.
a. True
b. False
c. May be
d. Can't say
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).False

9. Which command is used for repeating the search in the same direction?
a. n
b. N
c. nn
d. NN
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).n

10. Which command is used to reverse the direction of repeating the search?
a. n
b. N
c. nn
d. NN
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).N

Page 1 of 18