A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. Which option is used with pr command to display output along with line numbers?
a. -d
b. -n
c. -o n
d. -t
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).-n

2. -h option is used with pr command to add a header of our choice.
a. True
b. False
c. May be
d. Can't say
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).True

3. ___ operator is used with pr command to start printing from a specific page.
a.
b. #
c. +
d. &
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).+

4. Which command is used for displaying the beginning of a file?
a. pr
b. head
c. begin
d. lp
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).head

5. By default, how many lines are displayed using the head command?
a. 5
b. 10
c. 4
d. 20
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).10

6. Which option is used with the head command to specify line count to display?
a. -a
b. -h
c. -n
d. -o
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).-n

7. ___ command is used for displaying the end of the file.
a. head
b. tail
c. lp
d. pr
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).tail

8. We can also use -n option with tail command.
a. True
b. False
c. May be
d. Can't say
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).True

9. Which symbol is used with the tail command to print the file from the selected line?
a. +
b.
c. %%
d. ^
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).+

10. Which of the following command is incorrect?
a. pr dept.lst
b. head -n 5 emp.lst
c. tail -o +5 emp.lst
d. tail -3 emp.lst
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).tail -o +5 emp.lst

Page 1 of 18