A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

71. System generation
a. is always quite simple
b. is always very difficult
c. varies in difficulty between systems
d. requires extensive tools to be understandable
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).requires extensive tools to be understandable

72. While running DOS on a PC, command which can be used to duplicate the entire diskette is
a. COPY
b. DISKCOPY
c. CHKDSK
d. TYPE
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).DISKCOPY

73. A system program which sets up an executable program in main memory ready for execution, is
a. assembler
b. linker
c. loader
d. compiler
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).loader

74. Operating system for the laptop computer called MacLite is
a. windows
b. DOS
c. MS-DOS
d. OZ
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).OZ

75. Computer general-purpose software is basically a
a. system software
b. data base software
c. package software
d. application software
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).system software

76. Special purpose software are
a. application softwares
b. system softwares
c. utility softwares
d. Bespoke softwares
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).application softwares

77. In computers, operating system and utility programs are examples of
a. system software
b. device drivers
c. application software
d. customized software
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).system software

78. Control, usage and allocation of different hardware components of computer is done by
a. address bus
b. system software
c. application software
d. data bus
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).system software

79. Computer software which is designed only for the use of particular customer or organization is called
a. program
b. application
c. customized software
d. system software
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).customized software

80. Computer software designed for the use of sale to general public is called
a. package software
b. application software
c. system software
d. customized software
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).package software

Page 8 of 9