A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

41. Various applications and documents are represented on the Windows desktop by __.
a. icons
b. labels
c. graphs
d. symbols
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).icons

42. The coordination of processor operation in CPU is controled by
a. CU
b. ALU
c. Registers
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).CU

43. Who invent the microprocessor?
a. John Atansof
b. Marican E Huff
c. Joseph Jucquard
d. All contribute to invent the microprocessor
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All contribute to invent the microprocessor

44. The name of the first microprocessor chip was
a. Intel1004
b. Intel2004
c. Intel3004
d. Intel4004
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Intel4004

45. Intel introduced first 32 bit processor in
a. 1985
b. 1987
c. 1989
d. 1993
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).1985

46. In a microprocessor there are 120 instructions, how many bits needed to implement this
a. 5
b. 6
c. 7
d. 8
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).7

47. IBM introduced first 16 bit microprocessor in
a. 1981
b. 1982
c. 1983
d. 1984
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).1982

48. Which device can understand the difference data and programs?
a. ALU
b. Registers
c. Motherboard
d. Microprocessor
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Microprocessor

49. A memory bus is used for communication between
a. ALU and Register
b. Processor and Memory
c. Input and Output devices
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Processor and Memory

50. The fourth generation computer was made up of
a. chips
b. transistor
c. vaccume tubes
d. microprocessor chips
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).microprocessor chips

Page 5 of 9