A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

31. Which of the following is not a function of the operating system?
a. Manage resources
b. Internet access
c. Provide a user interface
d. Load and run applications
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Internet access

32. The items that a computer can use in its functioning are collectively called its
a. resources
b. stuff
c. capital
d. properties
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).resources

33. Programs that coordinate all of the computer’s resources including memory, processing, storage, and
devices such as printers are collectively referred to as
a. language translators
b. resources
c. applications
d. interfaces
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).resources

34. A compiler is a software tool that translates ___________that the computer can understand.
a. Algorithm into data
b. Source code into data
c. Computer language into data
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Source code into data

35. The object code is then passed through a program called a ___________ which turns it into
an executable program.
a. Integer
b. Source code
c. Linker
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Linker

36. When a computer is first turned on or restarted, a special type of absolute loader is executed, called a
a. Compile and Go loader
b. Boot loader
c. Bootstrap loader
d. Relating loader
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Bootstrap loader

37. What is memory in Computer ?
a. is a sequence of instructions
b. is the device where information is stored
c. is an device that performs a sequence of operations specified by instructions in memory
d. none of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).is the device where information is stored

38. A program -
a. is a sequence of instructions
b. is the device where information is stored
c. is a device that performs a sequence of operations specified by instructions in memory
d. none of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).is a sequence of instructions

39. The __ of a system includes the program s or instructions.
a. icon
b. software
c. hardware
d. information
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).software

40. E-mail addresses separate the user name from the ISP using the __ symbol.
a. @
b. *
c. .
d. %
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).@

Page 4 of 9