A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. Action implementing instruction’s meaning are a actually carried out by
a. Instruction fetch
b. Instruction decode
c. Instruction execution
d. Instruction program
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Instruction execution

22. Running time of a program depends on
a. The way the registers and addressing modes are used
b. The order in which computations are performed
c. The usage of machine idioms
d. All of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of these

23. A bottom up parser generates
a. Right most derivation
b. Right most derivation in reverse
c. Left most derivation
d. Left most derivation in reverse
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Right most derivation in reverse

24. Object program is a
a. Program written in machine language
b. Program to be translated into machine language
c. Translation of high-level language into machine language
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Translation of high-level language into machine language

25. Which of the following system software resides in main memory ?
a. texteditor
b. assembler
c. linker
d. all of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of these

26. Software that allows your computer to interact with the user, applications, and hardware is called
a. application software
b. word processor
c. system software
d. database software
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).system software

27. Programs that coordinate computer resources, provide an interface between users and the computer,
and run applications are called
a. utilities
b. operating systems
c. device drivers
d. language translators
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).operating systems

28. Specialized programs that allow particular input or output devices to communicate with the rest of
the computer system are called
a. operating systems
b. utilities
c. device drivers
d. language translators
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).device drivers

29. Also known as a service program, this type of program performs specific tasks related to managing
computer resources.
a. utility
b. operating system
c. language translator
d. device driver
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).utility

30. In order for a computer to understand a program, it must be converted into machine language by
a(n)__________.
a. operating system
b. utility
c. device driver
d. language translator
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).language translator

Page 3 of 9