A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

81. In Pascal and COMAL programming language, symbol ':=' is used for
a. base
b. reference
c. coefficient
d. assignments
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).assignments

82. Main type of functions does not includes
a. built-in function
b. user-defined function
c. top down procedures
d. programmer defined function
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).top down procedures

83. Programming language 'BASIC' is used for the
a. beginners
b. student applications
c. commercial programs
d. household user interface
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).beginners

84. 'object program' is also called
a. compiler
b. assembler
c. machine code
d. program code
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).machine code

85. In high level programming language, instructions used to supply value in an expression are classified as
a. program routine
b. program function
c. program argument
d. program default exponents
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).program function

86. Data structure in which all elements have similar name is considered as
a. array
b. data structure
c. string structure
d. positive structure
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).array

87. Number of subscript which is attached to every element in array is classified as
a. number of subscript
b. number of dimensions
c. number of high scripts
d. number of superscripts
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).number of dimensions

88. In programming language COMAL, symbol of '//' is used instead of
a. remarks
b. unmarked strings
c. marked structure
d. unmarked variable
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).remarks

89. COMAL language statement '//PROGRAM : Input three numbers and print average//' shows
a. real numbers
b. string variables
c. defined function
d. entered variables
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).defined function

90. Computer programming language which is based on problems solved is called
a. ordinary programming language
b. low level programming language
c. high level programming language
d. advanced level programming language
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).high level programming language