A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

71. Technique of using fixed words for machine code functions is classified as
a. compiler
b. translator
c. mechanics
d. mnemonics
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).mnemonics

72. When there is range of numbers involved in a program, it can be stored as
a. real numbers
b. rational numbers
c. original numbers
d. irrational numbers
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).real numbers

73. In unstructured programming language BASIC, program can be divided into the
a. different arrays
b. different modules
c. different procedures
d. different dimensions
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).different modules

74. Type of program which can be run on different types of computer by making little changes into it is classified as
a. fixed program
b. standard program
c. compiled program
d. portable program
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).portable program

75. In high level programming language Pascal, each program statement ends with the
a. comma
b. semicolon
c. single quotation marks
d. double quotation marks
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).semicolon

76. Program functions that are readily available to users of specific language are called
a. program layout
b. standard function
c. program procedure
d. none of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).standard function

77. Program routine which is used by one or more computer programs is classified as
a. subroutine
b. array routine
c. super-routine
d. dimension routine
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).subroutine

78. Variable with a restricted name in only one subroutine program is classified as
a. local variable
b. global variable
c. default variable
d. middle variable
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).local variable

79. In COMAL programming language, a WHILE loop must ends with
a. input function
b. stops function
c. output function
d. end while function
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).end while function

80. When source program is translated it is classified as
a. clause program
b. object program
c. detailed program
d. featured program
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).object program