A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

61. Statement in BASIC language 150 IF A1=A2 THEN ComparisonINR ="EQUAL" is an example of
a. if then statement
b. if else statement
c. else one statement
d. then else statement
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).if then statement

62. To made program more easier to understand, programmers can
a. declare variable names
b. add comments to it
c. both (a) and (b)
d. use secure data
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).both (a) and (b)

63. In line '300 IF NAMEINR ="***" THEN Average= Total Mark/N' of BASIC program, "***" is classified as
a. string variable
b. rational string
c. string constant
d. irrational string
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).string constant

64. In programming, programmers used comments to
a. explain used variables
b. explain module functions
c. highlight program modules
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).all of the above

65. Programming language 'COMAL' stand for
a. common arithmetic learning
b. common arithmetic language
c. common algorithmic learning
d. common algorithmic language
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).common algorithmic language

66. In line '200 IF NAMEINR ="***" THEN Average= Total Mark/N' of BASIC program, NAMEINR is classified as
a. rational string
b. string variable
c. string constant
d. irrational string
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).string variable

67. Third component in algorithms is classified as
a. selection
b. data repetition
c. statement repetition
d. stating order of operations
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).selection

68. Variable which uses same name in whole program and in its all routines thus best classified as
a. local variable
b. middle variable
c. default variable
d. global variable
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).global variable

69. Statement used to made choice between different options and only option is to be performed is written as
a. if then statement
b. if else statement
c. else one statement
d. then else statement
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).if then statement

70. In programming language BASIC, statement ends with REM are considered as
a. narrative
b. marked variables
c. unmarked strings
d. unmarked variable
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).narrative