A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

51. Programming language 'FORTRAN' stands for
a. free translator
b. free translation
c. formula translator
d. formula translation
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).formula translator

52. In statement 110 IF Num = INT(Num) THEN PRINT "Whole number' "of BASIC language, built-in function is
a. IF
b. INT
c. Num
d. PRINT
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).INT

53. An instruction which tells assembler how to deal with whole program is classified as
a. director
b. directive
c. compiler
d. direction
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).directive

54. In COMAL language programs, variables in program procedure are declared local using
a. START function
b. OPEN function
c. END function
d. CLOSED function
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).CLOSED function

55. Functions used in programs that are defined by programmers are called
a. built-in functions
b. program layout
c. program procedure
d. user-defined function
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).user-defined function

56. An assembler translates
a. routine into subroutine
b. processing time into manual time
c. assembly code into machine code
d. machine code into assembly code
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).assembly code into machine code

57. Name given by a programmer to some data is classified as
a. mantissa
b. identifier
c. exponent
d. identification
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).identifier

58. Comments used to make program easier are also called as
a. narrative
b. unmarked stringe
c. marked variables
d. unmarked variable
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).narrative

59. In line "100 INPUT NUM" of a BASIC program, 'INPUT NUM' is
a. expression
b. line statement
c. reserved words
d. single instruction
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).single instruction

60. When variable used in program is whole number, variable is stored as
a. integers
b. fixed string
c. positive whole numbers
d. negative whole numbers
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).integers

Page 6 of 15