A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

41. A special value placed at end of items data list is called
a. rogue value
b. vague values
c. decimal value
d. numerical value
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).rogue value

42. A special quantity named in a program and its value can be changed is called
a. variables
b. constant
c. mantissa
d. exponent
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).variables

43. In line "550 INPUT NUM: PRINT 6.9*NUM*NUM+27" of a BASIC program, 'PRINT and INPUT' is
a. reserved words
b. reserved variable
c. reserved constant
d. reserved exponent
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).reserved words

44. Whole numbers from '0' and all negative numbers are classified as
a. integers
b. real numbers
c. prime numbers
d. composite numbers
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).integers

45. In high-level language Pascal, area is calculated as
a. Area: = Width*Length;
b. length 100: area*20width
c. 100 Area = Width*Length
d. 100 Area = Width*Length
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Area: = Width*Length;

46. In line "100 INPUT NUM" of a BASIC program, NUM is if chosen by programmer is classified as
a. identifier
b. exponents
c. real constants
d. reserved variable
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).identifier

47. Type of statement written in sequence and are repeated until conditions met is classified as
a. loop
b. case
c. format
d. condition
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).loop

48. Size of an array is declared by
a. software
b. programmer
c. program users
d. declared automatically
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).programmer

49. In repeat-until loop 'UNTIL Option>0 and Option<8 AND INT(Option) = Option' , INT function is classified as
a. option
b. function
c. format option
d. format function
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).function

50. Sequence of instructions that are carried out for a particular task is classified as
a. routine
b. function
c. procedure
d. subroutine
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).routine

Page 5 of 15