A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

31. In COMAL language programs, parameters after name of procedure must be put in
a. brackets
b. back-slash
c. insecure data
d. punctuation marks
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).brackets

32. Programming language COBOL works best if used for
a. beginners
b. student applications
c. commercial applications
d. household user interface
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).commercial applications

33. In line "110 DIM num(10)" in BASIC language, 'Line 110' declares
a. one-dimensional array
b. two-dimensional array
c. three-dimension array
d. multi-dimension array
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).one-dimensional array

34. Statement "130 num(subs) = 2*subs-1" is an example of
a. array in BASIC
b. array in PASCAL
c. array in COMAL
d. array in COBOL
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).array in BASIC

35. In high-level language COMAL, area is calculated as
a. Area: = Width*Length
b. 100 Area = Width*Length
c. 100 Area: = Width*Length
d. length 100: area*20width
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).100 Area: = Width*Length

36. Data types are differed on basis of
a. way of storage
b. type of operations
c. both (a) and (b)
d. type of operators used
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).both (a) and (b)

37. Function which is used in stepwise refinement of program is classified
a. procedure
b. library format
c. routine format
d. subroutine format
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).procedure

38. When divisions of decimals are involved in program, these numbers are stored in
a. real numbers
b. rational numbers
c. original numbers
d. irrational numbers
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).real numbers

39. Programming languages such as COMAL and Pascal allow subroutine which is classified as
a. procedure
b. library format
c. routine format
d. subroutine format
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).procedure

40. Items of data help making its structure is classified as
a. elements
b. data structure
c. string structure
d. variable structure
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).elements

Page 4 of 15