A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. What will be output of the following c code?
#include
const enum Alpha{
X,
Y=5,
Z
}p=10;
int main(){
enum Alpha a,b;
a= X;
b= Z;
printf(“%d”,a+b-p);
return 0;
}
a. -4
b. -5
c. 10
d. 11
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).-4

22. A compiler can check
a. Logical Error
b. Syntax Error
c. Both Logical and Syntax Error
d. Not Logical and Syntax Error
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Syntax Error

23. In analyzing the compilation of PL/I program ,the term “lexical analysis” is associated with
a. recognition of basic syntactic constructs through reductions
b. recognition of basic elements and creation of uniform symbols
c. creation of more optional matrix
d. use of macro processor to produce more optimal assembly code
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).recognition of basic elements and creation of uniform symbols

24. In analyzing the compilation of PL/I program,the description creation of more optimal matrix is associated with
a. assembly and output
b. code generation
c. syntax analysis
d. machine independent optimization
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).machine independent optimization

25. Which of the following is not a source error ?
a. faulty design specification
b. faulty algorithm
c. compilers themselves
d. none of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).none of these

26. A main procedural program contains modules. These modules are also called____________.
a. Packages
b. Units
c. Both (a) and (b)
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Both (a) and (b)

27. Programming languages are the tools that allow communicating between__________.
a. Developer
b. Computer
c. Developer and data
d. Both (a) and (b)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Both (a) and (b)

28. The actual text used to write the instructions for a computer program is called a_______________.
a. Source code
b. Compiler
c. Both (a) and (b)
d. Both (a) and (b)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Source code

29. Language which have many types, but the type of every name and expression must be calculated at compile time are
a. weakly typed languages
b. loosely typed languages
c. strongly-type languages
d. none of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).strongly-type languages

30. In some programming languages, an identifier is permitted to be a letter followed by any number of letters or digits. If L and D denotes the sets of letters and digits respectively, which of the following expressions define an identifier ?
a. ( L . D )*
b. ( L∪ D ) *
c. L . ( L . D )*
d. L ( L ∪  D)*
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).L ( L ∪  D)*

Page 3 of 15