A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. Any syntactic construct that can be described by a regular expression can also be described by a
a. context sensitive grammar
b. non-context free grammar
c. context free grammar
d. none of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).context free grammar

12. Context-free grammar (CFG) can be recognized by
a. finite state automata
b. 2 way linear bounded automata
c. push down automata
d. both b and c
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).both b and c

13. Indicate which of the following is not true about 4GL?
a. 4GL does not support a high-level of screen interaction
b. Many database management system packages support 4GLs
c. A 4GL is a software tool which is written, possibly, in some third generation language
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).4GL does not support a high-level of screen interaction

14. The field that contains a segment index or an internal index is called
a. target datum
b. target offset
c. segment fiel
d. fix dat
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).target datum

15. What will be output of the following code?
#include
int main(){
printf(“%d\t”,sizeof(6.5));
printf(“%d\t”,sizeof(90000));
printf(“%d”,sizeof(‘A’));
return 0;
}
a. 8 4 2
b. 8 4 2
c. 8 4 4
d. 8 4 3
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).8 4 4

16. What will be output of the following c code? ( according to GCC compiler)
#include
int main(){
signed x;
unsigned y;
x = 10 +- 10u + 10u +- 10;
y = x;
if(x==y)
printf(“%d %d”,x,y);
else if(x!=y)
printf(“%u %u”,x,y);
return 0;
}
a. 0 0
b. 65536 -10
c. 0 65536
d. Compilation error
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).0 0

17. What will be output of the following c code?
#include
int main(){
const int *p;
int a=10;
p=&a;
printf(“%d”,*p);
return 0;
}
a. 0
b. 10
c. Garbage Value
d. Any Memory address
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).10

18. What will be output of the following c code?
#include
int main(){
int a= sizeof(signed) +sizeof(unsigned);
int b=sizeof(const)+sizeof(volatile);
printf(“%d”,a+++b);
return 0;
}
a. 10
b. 9
c. 8
d. Error
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).8

19. Which of the following is integral data type?
a. void
b. char
c. float
d. double
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).char

20. What will be output of the following c code?
#include
int main(){
volatile int a=11;
printf(“%d”,a);
return 0;
}
a. 11
b. Garbage
c. -2
d. Cannot Predict
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Cannot Predict

Page 2 of 15