A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

141. Loop which does not executed at all if it is tested at beginning is classified as
a. DO loop
b. WHILE loop
c. REPEAT loop
d. GO REPEAT loop
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).WHILE loop

142. Translation of assembly language into machine code is a task of
a. analysts
b. financer
c. assembler
d. programmer
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).assembler

143. Type of subroutines which are available to users of computer as default part of software is classified as
a. default routine
b. local subroutine
c. library subroutine
d. default subroutine
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).library subroutine

144. In programming language, 'identifier' can be
a. array
b. variable
c. constant
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).all of the above

145. Rogue value in statement "140 PRINT "For each one type in name. Type '***,0,0' to finish" is
a. asterisk
b. print command
c. numerical values
d. alphabetic statement
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).asterisk

146. Complier is used when data is to be processed in
a. batches
b. whole at one time
c. one line in one minute
d. four pages in five minutes
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).batches

147. Examples of program routine are
a. part of a program
b. set of instructions used
c. complete short program
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).all of the above

148. One or more numbers which helps distinguish elements in array is classified as
a. subscript
b. low script
c. high script
d. superscript
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).subscript

149. A name which has some special meaning and significance for programmer is called
a. files
b. data array
c. reserved words
d. changing words
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).reserved words