A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

111. In line '400 IF NAMEINR ="***" THEN Average= Total Mark/N' of BASIC program, AVERAGE is considered as
a. real numbers
b. negative integers
c. rational variables
d. irrational numbers
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).real numbers

112. Second component in algorithms is classified as
a. repetition
b. constant selection
c. variable selection
d. variable sequence
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).repetition

113. Explanations at right side of mnemonics and symbolic addresses are called
a. user comments
b. compiler comments
c. assembler comments
d. programmers comment
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).programmers comment

114. In COMAL language programs, procedures are defined between
a. first two statements
b. start and stop statement
c. PROC and non-PROC statement
d. EXEC and non-EXEC statement
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).EXEC and non-EXEC statement

115. General term use for self-contained small set of instructions is referred as
a. routine
b. function
c. procedure
d. subroutine
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).routine

116. Computer language based on machine code is classified as
a. ordinary programming language
b. low level programming language
c. high level programming language
d. advanced level programming language
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).low level programming language

117. In high level programming language BASIC, statements written with GOTO and IF commands are considered as
a. loop
b. case
c. format
d. condition
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).loop

118. Programming language 'COBOL' stands for
a. common business oriented learning
b. common binary orientation language
c. classic business orientated language
d. common business orientated language
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).common business orientated language

119. Way data in program is to be set is called its
a. class
b. group
c. format
d. reference
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).format

120. A special quantity whose value does not change is classified as
a. constant
b. mantissa
c. exponent
d. variables
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).constant