A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

101. A program which translates high level program into machine code is classified as
a. compiler
b. translator
c. instruction analyst
d. translating analyst
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).compiler

102. If element in array has two subscripts, then array has
a. single dimension
b. two dimensions
c. three dimensions
d. four dimensions
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).two dimensions

103. Names used to identify a specific location and are invented by programmers are called
a. mechanics
b. mnemonics
c. lined addresses
d. symbolic addresses
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).symbolic addresses

104. In line "300 INPUT NUM: PRINT 4.2*NUM*NUM+17" of a BASIC program, '300' is
a. variable
b. identifier
c. line number
d. single number
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).line number

105. In JMP PRNT command, JMP and PRNT respectively are classified as
a. assembler and compiler
b. source and object program
c. low level and high level code
d. mnemonics and symbolic addresses
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).mnemonics and symbolic addresses

106. Statement in Comal language 'IF age >=18 THEN PRINT "Yes" ELSE PRINT "No" is an example of
a. if else statement
b. if then statement
c. else one statement
d. if then else statement
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).if then else statement

107. Programming language used to encourage logical thinking is classified as
a. LOGO
b. COMAL
c. COBOL
d. PASCAL
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).LOGO

108. Statement which is treated as choice for a possible actions is classified as
a. case
b. condition
c. error statement
d. variable recognition
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).case

109. In line "750 INPUT NUM: PRINT 7.3*NUM*NUM+15" of a BASIC program, '7.3*NUM*NUM+15' is
a. an exponent
b. an expression
c. a fixed identifier
d. reserved identifier
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).an expression

110. LDA is used instead of LOAD ACCUMULATOR and can be classified as
a. mechanics
b. mnemonics
c. lined addresses
d. symbolic addresses
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).mnemonics