A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

91. Loop which is tested at least once in case condition does not fulfilled is classified as
a. GO loop
b. FOR loop
c. REPEAT loop
d. REPEAT UNTIL loop
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).REPEAT UNTIL loop

92. First component in algorithms is
a. selection
b. repetition
c. sequence
d. character structure
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).sequence

93. In programming language BASIC, area is calculated as
a. Area: = Width*Length
b. area 100: length*width
c. 100 Area=Width*Length
d. 100 Area: = Width*Length
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).100 Area=Width*Length

94. Program used for interactive computing is
a. executor
b. instructor
c. translator
d. interpreter
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).interpreter

95. All numbers including decimals are classified as
a. integers
b. real numbers
c. prime numbers
d. composite numbers
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).real numbers

96. Loop statement used in program to continue repetition until some condition is met is classified as
a. GO loop
b. WHILE loop
c. GO WHILE loop
d. REPEAT UNTIL loop
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).REPEAT UNTIL loop

97. Group of all special characters such as digits and letters are classified as
a. strings
b. odd numbers
c. even numbers
d. negative numbers
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).strings

98. In programming a single instruction is classified as
a. statement
b. set of codes
c. set of formula
d. set of instructions
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).statement

99. Program style and must be written in
a. well structured manner
b. easily understandable
c. easy modification format
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).all of the above

100. In line 100 INPUT NUM: PRINT 3.1*NUM*NUM+5" of a BASIC program, ' PRINT 3.1 and 5' are classified as
a. constants
b. real statement
c. string statement
d. integer statement
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).constants