A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

41. Input to Lexical Analyser is
a. Source Code
b. Object Code
c. Lexeme
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Source Code

42. Lexical Analysis Identifies Different Lexical Units in a _______.
a. Source Code
b. Object Code
c. Lexeme
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Source Code

43. Which one is a type of Lexeme ?
a. Identifiers
b. Constants
c. Keywords
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the mentioned

44. A________ is a string of characters which form a syntactic unit.
a. Lexeme
b. Lex
c. None of the mentioned
d. Both of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Lexeme

45. When expression sum=3+2 is tokenized then what is the token category of 3 ?
a. Identifier
b. Assignment operator
c. Integer Literal
d. Addition Operator
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Integer Literal

46. Two Important lexical categories are
a. White Space
b. Comments
c. None of the mentioned
d. Both of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Both of the mentioned

47. It has encoded within it information on the possible sequences of characters that can be contained within any of the tokens it handles.
Above motioned function is performed by?
a. Scanner
b. Parser
c. Syntactic Analyser
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Scanner

48. What goes over the characters of the lexeme to produce a value?
a. Scanner
b. Parser
c. Evaluator
d. Lexical generator
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Scanner

49. Which one is a lexer Generator ?
a. ANTLR
b. DRASTAR
c. FLEX
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the mentioned

50. Which of the lexical analyser can handle Unicode ?
a. Java CC
b. JFLex
c. Quex
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the mentioned

Page 5 of 11