A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. Type checking is normally done during
a. lexical analysis
b. syntax analysis
c. syntax directed translation
d. code optimization
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).syntax directed translation

22. The action of parsing the source program into proper syntactic classes is called
a. Syntax analysis
b. Lexical analysis
c. Interpretation analysis
d. General syntax analysis
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Lexical analysis

23. A top down parser generates
a. Right most derivation
b. Right most derivation in reverse
c. Left most derivation
d. Left most derivation in reverse
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Left most derivation

24. Shift reduce parsers are
a. Top down parser
b. Bottom up parser
c. May be top down or bottom up parser
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Bottom up parser

25. Input to code generator is
a. Source code
b. Intermediate code
c. Target code
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Intermediate code

26. Local and loop optimization in turn provide motivation for
a. Data flow analysis
b. Constant folding
c. Pee hole optimization
d. DFA and constant folding
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Data flow analysis

27. _________or scanning is the process where the stream of characters making up the source program is read from left to right and grouped into tokens.
a. Lexical analysis
b. Diversion
c. Modeling
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Lexical analysis

28. The symbol table implementation is based on the property of locality of reference is
a. Linear list
b. Search tree
c. Hash Table
d. Self Organisation
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Hash Table

29. Which of the following are Lexemes?
a. Identifiers
b. Constants
c. Keywords
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the mentioned

30. What constitutes the stages of the compilation process?
a. Feasibility study, system, design, and testing
b. Implementation and documentation
c. Lexical analysis, syntax Analysis and code generation
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Lexical analysis, syntax Analysis and code generation

Page 3 of 11