A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. The following features are needed to implement top down parsing
a. Source string marker
b. Prediction making mechanism
c. Matching and Backtracking mechanism
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

12. An analysis, which determines the syntactic structure of the source statement, is called
a. Sementic analysis
b. process analysis
c. Syntax analysis
d. function analysis
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Syntax analysis

13. Recognition of basic syntactic constructs through reductions, this task is performed by
a. Lexical analysis
b. Syntax analysis
c. Semantic analysis
d. Structure analysis
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Syntax analysis

14. Which of the following derivation a top-down parser use while parsing an input string? The input is assumed to be scanned in left to right order ?
a. Leftmost derivation
b. Leftmost derivation traced out in reverse
c. Rightmost derivation
d. Rightmost derivation traced out in reverse
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Leftmost derivation

15. The error that can be pointed out by the compiler are
a. syntax errors
b. semantic errors
c. logical errors
d. internal errors
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).syntax errors

16. The task of the logical analysis phase is
a. to parse the source program into the basic elements or token of the language
b. to build the literal table and an identifier table
c. to build a uniform symbol table
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).to parse the source program into the basic elements or token of the language

17. The output of lexical analyzer is
a. a set of regular expressions
b. syntax tree
c. set of tokens
d. string of characters
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).set of tokens

18. Pick the machine independent pahse of the compiler
a. syntax analysis
b. lexical analysis
c. intermediate code generation
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the above

19. The bottom up parser generates
a. right most derivation
b. right most derivation in reverse
c. left most derivation
d. left most derivation in reverse
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).right most derivation in reverse

20. The top down parser generates
a. right most derivation
b. right most derivation in reverse
c. left most derivation
d. left most derivation in reverse
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).left most derivation

Page 2 of 11