A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. Parsing is also known as ?
a. Lexical analysis
b. Syntax analysis
c. Semantic analysis
d. Code generation
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Syntax analysis

2. Predictive parser can be ?
a. Recursive
b. Constructive
c. Non recursive
d. Both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Recursive

3. Bottom up parsing involves
a. shift reduce
b. Handle pruning
c. Operator check
d. Both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Both a and b

4. A Compiler has ....... phases ?
a. 7
b. 5
c. 6
d. 8
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).8

5. Pick the machine independent phase of the compiler ?
a. Syntax analysis
b. Lexical analysis
c. Intermediate code generation
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

6. Type checking is normally done during ?
a. Lexical analysis
b. Syntax analysis
c. Syntax directed translation
d. Code generation
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Syntax directed translation

7. Functions of Lexical analyzer are  ?
a. Removing white space
b. Removing constants, identifiers and keywords
c. Removing comments
d. All of above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of above

8. Yacc resolves conflicts by of type ?
a. Reduce - Reduce
b. Shift - Reduce
c. Shift - Shift
d. Both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Both a and b

9. A parser which is a variant of top-down parsing without backtracking is
a. Recursive Descend
b. Operator Precedence
c. LL(1) parser
d. LALR Parser
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Recursive Descend

10. Which of these is not a part of Synthesis phase
a. Obtain machine code corresponding to the mnemonic from the Mnemonics table
b. Obtain address of a memory operand from the symbol table
c. Perform LC processing
d. Synthesize a machine instruction or the machine form of a constant
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Perform LC processing

Page 1 of 11