A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

71. A Top-down Parse generates:
a. Right-most derivation
b. Right-most derivation in reverse
c. Left-most derivation
d. Left-most derivation in reverse
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Left-most derivation

72. In an absolute loading scheme, which loader function is accomplished by programmer?
a. Allocation
b. Linking
c. Reallocation
d. Both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Both a and b

73. Symbol table can be used for:
a. Checking type compatibility
b. Suppressing duplication of error message
c. Storage allocation
d. All of these above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of these above

74. Linking:
a. cannot be performed before relocation
b. cannot be performed after relocation
c. can be performed both before and after relocation
d. is not required if relocation is performed
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).cannot be performed after relocation

75. Which of the following is the most general phase-structured grammar ?
a. Regular
b. Context-sensitive
c. Context free
d. Syntax tree
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Context-sensitive

76. A compiler for a high level language that runs on one machine and produces code for a different machine is called:
a. Optimizing
b. One pass compiler
c. Cross compiler
d. Multipass compiler
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Cross compiler

77. The ‘K’ in LR (K) cannot be:
a. 0
b. 1
c. 2
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).None of these

78. Peep-hole optimization is a form of:
a. loop optimization
b. local optimization
c. constant folding
d. data flow analysis
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).constant folding

79. An operating system is:
a. Collection of hardware components
b. Collection of input-output devices
c. Collection of software routines
d. All the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Collection of software routines

80. A permanent database of a general model of compiler is...................
a. Identifier table
b. Page map table
c. Literal table
d. Terminal table
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Terminal table

Page 8 of 11