A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

51. A shift-reduce parser carries out the actions specified within braces immediately after reducing with the corresponding rule of the grammar.

S -> xxW[print“1”]
S -> y[print“2”]
W -> S2[print“3”], what is the translation of “x x x x y z z”?
a. 1 1 2 3 1
b. 1 1 2 3 3
c. 2 3 1 3 1
d. 2 3 3 2 1
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).2 3 1 3 1

52. Synthesized attribute can be easily simulated by a
a. LL grammar
b. Ambiguous grammar
c. LR grammar
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).LR grammar

53. There exists a construct which returns a value ‘true’ if the argument subquery is:
a. empty
b. non-empty
c. in error
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).non-empty

54. The linker:
a. is similar to interpreter
b. uses source code as its input
c. is required to create a load module
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).is required to create a load module

55. A compiler that runs on one machine and produces code for a different machine is called:
a. Cross compilation
b. One pass compilation
c. Two pass compilation
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Cross compilation

56. Any syntactic construct that can be described by a regular expression can also be described by a:
a. Context sensitive grammar
b. Non context free grammar
c. Context free grammar
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Context free grammar

57. When a language has the capability to produce new data types, it is said to be:
a. extensible
b. encapsulated
c. overloaded
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).extensible

58. An assembly program contains:
a. imperative and declarative statements
b. imperative and assembler directives
c. imperative and declarative statements as well as assembler directives
d. declarative statements and assembler directives
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).imperative and declarative statements as well as assembler directives

59. Which of the following are Assembler Directives?

(i) EQU
(ii) ORIGIN
(iii) START
(iv) END
a. (ii), (iii) and (iv)
b. (i), (iii) and (iv)
c. (iii) and (iv)
d. (i), (ii), (iii) and (iv)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).(i), (ii), (iii) and (iv)

60. Assembler program is:
a. dependent on the operating system
b. dependent on the compiler
c. dependent on the hardware
d. independent of the hardware
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).dependent on the hardware

Page 6 of 11