A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

41. Which of the following command the file names in multiple columns?
a. IS–X
b. IS
c. IS–1
d. IS–f–X
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).IS

42. In an absolute loading scheme, which loader function is accomplished by a loader?
a. Re-allocation
b. Allocation
c. Linking
d. Loading
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Loading

43. Which of the following expression is represented by the parse tree?
parse tree
a. (A + B) * C
b. A + * BC
c. A + B * C
d. A * C + B
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).(A + B) * C

44. Consider the following left associative operators in decreasing order of precedence:

– subtraction (highest precedence)
* multiplication
$ exponentiation (lowest precedence)

What is the result of the following expression?

3 – 2 * 4 $ | * 2**3
a. – 61
b. 64
c. 512
d. 4096
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).4096

45. Which of the following is the most general phase structured grammar?
a. Regular
b. Context-sensitive
c. Context free
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Context-sensitive

46. Which of the following is used for grouping of characters into tokens (in a computer)?
a. A parser
b. Code optimizer
c. Code generator
d. Scanner
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Scanner

47. P: “Program is a step by step execution of the instructions”. Given P, which of the following is true?
a. Program is a subset of an instruction set.
b. Program is a sequence of a subset of an instruction set.
c. Program is a partially ordered set of an instruction set.
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Program is a sequence of a subset of an instruction set.

48. In a MIU puzzle, either of the letters M, I or U could go as a start symbol. Production rules are given
below :

R1 : U→IU
R2 : M.x→M.x.x where ːˑ is string concatenation operator. Given this, which of the following holds for

(i) MIUIUIUIUIU
(ii) MIUIUIUIUIUIUIUIU
a. Either (i) or (ii) but not both of these are valid words.
b. Both (i) and (ii) are valid words and they take identical number of transformations for the production.
c. Both (i) and (ii) are valid words but they involve different number of transformations in the production.
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Both (i) and (ii) are valid words but they involve different number of transformations in the production.

49. Recursive functions are executed in a
a. First in first out-order
b. Last in first out-order
c. Parallel fashion
d. Load balancing
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Last in first out-order

50. In an absolute loading scheme which loader function is accomplished by assembler?
a. re-allocation
b. allocation
c. linking
d. loading
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).re-allocation

Page 5 of 11