A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

31. A special software that is used to create a job queue is called
a. Drive
b. Spooler
c. Interpreter
d. Linkage editor
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Spooler

32. Which of the following permanent database that has an entry for each terminal symbol ?
a. Literal table
b. Identifier table
c. Terminal table
d. Source table
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Terminal table

33. In which way(s) a macroprocessor for assembly language can be implemented ?
a. Independent two-pass processor
b. Independent one-pass processor
c. Expand macrocalls and substitute arguments
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

34. Which of the following can be accessed by transfer vector approach of linking ?
a. External data segments
b. External subroutine
c. Data located in other procedure
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).External subroutine

35. Block or Buffer caches are used to
a. improve disk performance
b. handle interrupts
c. increase the capacity of main memory
d. speed up main memory Read operations
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).speed up main memory Read operations

36. Object code is the output of ……………
a. Operating System
b. Compiler or Assembler
c. only Assembler
d. only Compiler
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Compiler or Assembler

37. ‘Macro’ in an assembly level program is …………..
a. sub program
b. a complete program
c. a hardware portion
d. relative coding
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).sub program

38. Grammar of the programming is checked at …………… phase of compiler.
a. semantic analysis
b. code generation
c. syntax analysis
d. code optimization
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).syntax analysis

39. Macro-processors are ………….
a. Hardware
b. Compiler
c. Registers
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Compiler

40. The dynamic allocation of storage areas with VSAM files is accomplished by
a. Hashing
b. Control splits
c. Overflow areas
d. Relative recoding
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Control splits

Page 4 of 11