A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. The beginning of the macro can be represented as
a. START
b. BEGIN
c. MACRO
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).MACRO

22. Nested Macro calls are expanded using the
a. FIFO rule (First in first out)
b. LIFO (Last in First out)
c. FILO rule (First in last out)
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).LIFO (Last in First out)

23. Macro-processors are ______
a. Hardware
b. Compilers
c. Registers
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Compilers

24. Macro processor is an inbuilt function of -
a. Assembler
b. Loader
c. Linker
d. Editor
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Assembler

25. A processor-
a. is a sequence of instructions
b. is the device where information is stored
c. is a device that performs a sequence of operations specified by instructions in memory
d. none of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).is a device that performs a sequence of operations specified by instructions in memory

26. A co-processor-
a. is used to support in software
b. is used in fifth generation computers
c. is used in combination with every application
d. none of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).is used to support in software

27. Advantage of incorporating the macro-processor into pass 1 is that
a. many functions have to be implemented twice
b. more flexibility is available to the programmer in that he may use all the features of the assembler in conjunction with macros.
c. functions are combined and it is not necessary to create intermediate files as output from the macro-processor and input to the assembler.
d. all of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).all of these

28. In which way a macro processor for assembly language can be implemented?
a. Processor incorporated into pass 1 of a standard two pass assembler
b. Independent one-pass processor
c. Independent two-pass processor
d. All of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of these

29. What are x and y in the following macro definition? macro Add x, y Load y Mul x Store y end macro
a. variables
b. identifiers
c. formal parameters
d. actual parameters
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).formal parameters

30. What is the value of X printed by the following program ? program COMPUTE ( input, output ); var X : integer ; procedure FIND ( X: real ) ; begin X : = sqrt ( X ) ; end ; begin X : = 2 FIND(X);
writeln(X);
end.
a. n
b. 2
c. √2
d. Run-time error
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).2

Page 3 of 4