A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. Macro processor is an inbuilt function of ?
a. Loader
b. Editor
c. Linker
d. Assembler
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Assembler

12. If a number of instructions are repeating through the main program, then to reduce the length of the program, ……. is used.
a. procedure
b. subroutine
c. macro
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).macro

13. The process of assigning a label or macroname to the string is called
a. initialising macro
b. initialising string macro
c. defining a string macro
d. defining a macro
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).defining a macro

14. A macro within a macro is called
a. macro-within-macro
b. nested macro
c. macro-in-macro
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).nested macro

15. A macro can be defined at
a. beginning of a program
b. end of a program
c. after initialisation of program
d. anywhere in a program
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).anywhere in a program

16. A macro can be used
a. in data segment
b. to represent directives
c. to represent statements
d. all of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the mentioned

17. The end of a macro can be represented by the directive
a. END
b. ENDS
c. ENDM
d. ENDD
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).ENDM

18. Inserting the statements and instructions represented by macro, directly at the place of the macroname, in the program, is known as
a. calling a macro
b. inserting a macro
c. initializing a macro
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).calling a macro

19. The time required for execution of a macro is ……… that of procedure.
a. greater than
b. less than
c. equal to
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).less than

20. Which of the following statements is incorrect?
a. complete code of instruction string is inserted at each place, wherever the macroname appears
b. macro requires less time of execution than that of procedure
c. macro uses stack memory
d. macroname can be anything except registers and mnemonics
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).macro uses stack memory

Page 2 of 4