A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

31. Which of the following is true for machine language?
a. Depicting flow of data in a system
b. Repeated execution of program segments
c. A sequence of instructions which, when followed properly, solves a problem
d. The language which communicates with the computer using only the binary digits 1 and 0.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).The language which communicates with the computer using only the binary digits 1 and 0.

32. Convert the .WORD d#790 assemblylanguage pseudo-ops into hexadecimal machine language:
a. F8
b. 03 16
c. 0111EF
d. 42 65 61 72
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).03 16

33. Convert the 11014B machine language instructions into assembly language, assuming that they were not generated by pseudo-ops:
a. ASRA
b. ADDA h#01FE, i
c. LOADA h#OD4E, i
d. STOREA h#014B, d
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).STOREA h#014B, d

34. Convert the ASLA assembly language instructions into hexadecimal machine language:
a. 40
b. 0111EF
c. 9001E6
d. DA000F
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).40

35. Convert the ASCII/BEAR/assembly language pseudo-ops into hexadecimal machine language
a. F8
b. 03 16
c. 0111EF
d. 42 65 61 72
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).42 65 61 72

36. Convert the BRNE h#01E6, i assembly language instructions into hexadecimal machine language:
a. 40
b. 0111EF
c. 9001E6
d. DA000F
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).9001E6

37. Advantage(s) of using assembly language rather than machine language is/are:
a. Introduction of data to program is easier
b. Addresses any symbolic, not absolute
c. It is mnemonic and easy to read
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above

38. Convert the CHARI h#000F, s assembly language instructions into hexadecimal machine language:
a. 40
b. DA000F
c. 0111EF
d. 9001E6
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).DA000F

39. Indicate whether the statement LDA B is a statement, in
a. Machine language
b. Assembly language
c. High level language
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Assembly language

40. Convert the 48 machine language instructions into assembly language, assuming that they were not generated by pseudo-ops:
a. ASRA
b. ADDA h#01FE, i
c. LOADA h#OD4E, i
d. STOREA h#014B, d
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).ASRA

Page 4 of 5