A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

41. Which of the following module does not incorporate initialization of values changed by the module ?
a. re-enterable module
b. non reusable module
c. serially reusable module
d. all of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).non reusable module

42. A linker reads four modules whose lengths are 200, 800, 600 and 500 words, respectively. If they are loaded in that order, what are the relocation constants ?
a. 200, 700, 1300, 2100
b. 200, 500, 600, 800
c. 0, 200, 1000, 1600
d. 0, 200, 500, 600
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).200, 500, 600, 800

43. In an absolute loading scheme, which loader function is accomplished by assembler ?
a. Linking
b. Loading
c. Allocation
d. Reallocation
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Reallocation

44. In an absolute loading scheme, which loader function is accomplished by loader ?
a. Linking
b. Loading
c. Allocation
d. Reallocation
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Loading

45. A linker is given object module for a set ofprograms that were compiled separately. What information need not be included in an object module
a. Object code
b. Relocation bits
c. Absolute addresses of internal symbols.
d. Names and locations of all external symbols denied in the object module
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Absolute addresses of internal symbols.

46. Which of the following functions is performed by loader ?
a. Adjust all address dependent locations, such as address constants, to correspond to the allocated space
b. Allocate space in memory for the programs and resolve symbolic references between objects decks
c. Physicaly place the machine instructions and data into memory
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above

47. Which of the following functions is/ are performed by the loader?
a. Physically place the machine instructions and data into memory
b. Allocate space in memory for the programs and resolve symbolic references between object decks
c. Adjust all address dependent locations, such as address constants, to correspond to the allocated space
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above

48. Loaders that allow for program relocation are called
a. relative loaders
b. relocating loaders
c. both (a) and (b)
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).both (a) and (b)

49. When a computer is first turned on or restarted, a special type of absolute loader, called a ______ is executed
a. bootstrap loader
b. loader
c. linker
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).bootstrap loader

50. A relocate program form is the one which
a. consists of a program and relevant information for its relocation
b. can itself perform the relocation of its address-sensitive portions
c. cannot be made to execute in any area of storage other than the one designated for it at the time of its coding or translation
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).consists of a program and relevant information for its relocation

Page 5 of 6