A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

31. A system program that brings together separately compiled modules of a program into a form language that is suitable for execution
a. Assembler
b. Linking loade
c. Cross compiler
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Linking loade

32. A system program that combines the separately compiled modules of a program into a form suitable for execution?
a. Assembler
b. Compiler
c. Linking Loader
d. Interpreter
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Linking Loader

33. Which of the following system software always resides in the main memory ?
a. Text Editor
b. Assembler
c. Linker
d. Loader
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Loader

34. Loader is a program that
a. places programs into memory and prepares them for execution
b. automates the translation of assembly language into machine language
c. accepts a program written in a high level language and produces an object program
d. appers to execute a source program as if it were machine language
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).places programs into memory and prepares them for execution

35. A loader is
a. a program that places programs into memory and prepares them for execution
b. a program that automate the translation of assembly language into machine language
c. a program that accepts a program written in a high level language and produces an object program
d. is a program that appears to execute a source program if it were machine language
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).a program that places programs into memory and prepares them for execution

36. In an aboslute loading scheme, which loader function is accomplished by programmer?
a. Linking
b. Allocation
c. Both (a) and (b)
d. Reallocation
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Both (a) and (b)

37. A loader is a program that
a. program that places programs into memory and prepares them for execution.
b. program that automates the translation of assembly language into machine language.
c. program that accepts a program written in a high level language and produces as object program.
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).program that places programs into memory and prepares them for execution.

38. A system program that setup an executable program in main memory ready for execution is
a. loader
b. linker
c. assembler
d. load and go
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).loader

39. A system program that set-up an executable program in main memory ready for execution is
a. linker
b. loader
c. assembler
d. text editor
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).loader

40. A non relocatable program is the one which
a. can itself perform the relocation of its address sensitive portions
b. consists of a program and relevant information for its relocation
c. cannot be made to execute in any area of storage other than the one designated for it at the time of its coding or translation
d. all of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).cannot be made to execute in any area of storage other than the one designated for it at the time of its coding or translation

Page 4 of 6