A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. A system program that sets up an executable program in main memory ready for execution
a. assembler
b. linker
c. loader
d. laod and go
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).loader

22. In an absolute loading scheme which loader function is accomplished by loader
a. reallocation
b. allocation
c. linking
d. loading
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).reallocation

23. Disadvantage of compile and go loading scheme is that
a. a position of memory is wasted because the case occupied by the assembler is unavailable the object program
b. it is necessary to retranslate the users program check every time it is run
c. it is very difficult to handle multiple segments especially if the source programs are in different language and to produce overlay modular programs
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the above

24. The non-relocateable program is one which
a. can not be made to execute in any area to storage other than the one designated for it at the time of its coding or translation
b. consists of a program and relevent information for its reloaction
c. can itself perform the relocation of its address sensitive positions
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).can not be made to execute in any area to storage other than the one designated for it at the time of its coding or translation

25. A self relocating program in one which
a. can not be made to exercise in any area of storage other than the one designated for it at the time of its coding or translation
b. consists of a program and relevent information for its reloaction
c. one itself perform the relocation of its address sensitive positions
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).one itself perform the relocation of its address sensitive positions

26. The linker
a. is the same as loader
b. is required to create a load module
c. user source code as input
d. is always used before programs are executed
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).is the same as loader

27. Consider a program with a linked origin of 5000. Let the memory area allocated to it have the start address of 70000. Which amongst the following will be the value to be loaded in relocation register?
a. 20000
b. 50000
c. 70000
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).None of the above

28. Relocating bits used by relocating loader are specified by
a. Relocating loader itself
b. Linker
c. Assembler
d. Macro processor
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Linker

29. Which of the following can be accessed by transfer vector approach of linking?
a. External data segments
b. External subroutines
c. Data located in other procedure
d. All of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).External subroutines

30. A system program that combines separately compiled modules of a program into a form suitable for execution is
a. Assembler
b. Linking loader
c. Cross compiler
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Linking loader

Page 3 of 6